sbu-vidkrila-provadzhennya-schodo-klirika-upts-mp-u-borodyantsi-rozsliduyut-poyavu-rosiyskoyi-kativni-na-teritoriyi-khramu

СБУ відкрила провадження щодо клірика УПЦ МП у Бородянці: розслідують появу російської катівні на території храму

 • 434273 переглядiв

Цитата

"Служба безпеки розслідує факти колабораційної діяльності настоятеля храму УПЦ (МП) у селищі Бородянка Віктора Талька. Наразі перевіряються дані про його можливе сприяння рашистам у примусовому вивезенні до білорусі майже 100 мешканців Київщини під час тимчасової окупації регіону. Крім того, співробітники СБУ розслідують обставини функціонування російської катівні на території храму, яким опікується Талько", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як повідомили у СБУ, за попередньою версією слідства, клірик запропонував окупантам використовувати підвальне приміщення релігійної установи для ув’язнення учасників руху опору.

Задокументовано, що тільки з 29 по 31 березня 2022 року рашисти утримували там 3-х українських волонтерів, що привезли гуманітарну допомогу для місцевих жителів.

Також Служба безпеки ініціювала лінгвістичну експертизу для перевірки публічних закликів протоієрея щодо підтримки російських загарбників у війні проти України.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

За результатами досудового розслідування вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 5 років тюрми.

Нагадаємо

На деокупованих територіях України виявили щонайменше 49 катівень, де окупанти чинили звірства над людьми.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зміни клімату "вийшли з-під контролю" - ООН

     • 684181 переглядiв