ukenru
sbu-vede-slidstvo-vlasnikiv-ugorskikh-pasportiv-pozbavlyatimut-ukrayinskogo-gromadyanstva-lutsenko

СБУ веде слідство: власників угорських паспортів позбавлятимуть українського громадянства

 • 12253 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Служба безпеки України (СБУ) веде слідство щодо видачі угорських паспортів громадянам України – в разі доведення таких фактів їх власників позбавлятимуть українського громадянства. Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу, передає УНН.

"Відповідне провадження зареєстроване, Служба безпеки України веде слідство, ми ведемо процесуальний нагляд. Отримання подвійного громадянства категорично заборонено українською Конституцією", - зазначив Генпрокурор, відповідаючи за питання журналістів стосовно ситуації з видачею угорських паспортів громадянам України. 

За його словами, у випадку, якщо є докази щодо отримання другого громадянства громадянином України, це має каратися по закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вишле консула Угорщини - Клімкін

При цьому він зазначив, що встановлення факту подвійного громадянства стосовно народного депутата Артеменко дозволило Президенту України позбавити його українського громадянства.

"Якщо в ході слідства будуть встановлені такі випадки стосовно інших осіб – будь-яких, дія буде та сама – позбавлення українського громадянства", - додав Ю. Луценко.

Нагадаємо, деякі ЗМІ сьогодні повідомляли про те, що у консульстві Угорщини в Береговому “з келихом шампанського” громадянам України видавали угорські паспорти.

Українські Національні Новини

Політика