sbu-sprostuvala-aktyvizatsiiu-rf-merezhi-shpyhuniv-vseredyni-ukrainskoi-spetssluzhby

СБУ спростувала активізацію рф мережі шпигунів всередині української спецслужби

 • 30619 переглядiв

СБУ спростовує заяви про активізацію російської шпигунської мережі в своїх лавах, заявляючи, що це неправильне тлумачення слів голови РНБО, і наголошує на постійних успіхах у контррозвідувальній діяльності.

В СБУ заявили, що окремі акценти, озвучені сьогодні у ЗМІ, щодо активізації мережі шпигунів всередині української спецслужби, не відповідають дійсності і є проявом некоректної інтерпретації слів очільника РНБО Олексія Данілова. Про це журналісту УНН повідомили в пресслужбі СБУ.

Наголошуємо: окремі акценти, озвучені сьогодні у ЗМІ, щодо активізації мережі шпигунів всередині української спецслужби, не відповідають дійсності і є проявом некоректної інтерпретації слів очільника РНБО

- повідомили в СБУ.

 Окрім того, в СБУ заявили, що протидія спробам ворожих спецслужб налагодити свої агентурні мережі та дестабілізувати ситуацію в Україні є одним із ключових напрямків діяльності СБУ. 

Ми фіксуємо такі прояви та системно й ефективно нейтралізуємо діяльність тих, хто має намір шкодити державній безпеці.  Так, протягом 2022-2023 років Служба безпеки викрила понад 2 тисячі зрадників і встановила понад 300 агентів іноземних спецслужб. Серед викритих у тому числі – народні депутати Віктор Медведчук, Андрій Деркач, Олександр Пономарьов, Олександр Дубінський, ексочільник Головного управління СБУ в Криму Олег Кулініч та інші. Такі результати, зокрема, стали наслідком того, що СБУ посилила напрям контррозвідувальної діяльності, змінила кадрові підходи до своєї роботи та пройшла шлях внутрішнього очищення 

 - зазначили в СБУ.

Також Служба безпеки України нейтралізує будь-які спроби російських фсб та гру використовувати свій агентурний потенціал в умовах війни, і робить усе можливе, щоб ворожі мережі були повністю викорінені. 

Контекст 

Радіо Свобода написала, що росія активізувала в Україні мережу шпигунів,  зокрема, в Службі безпеки, проте Секретар РНБО Олексій Данілов  пояснив, що The Times неправильно зрозумів його, а СБУ активно працює по шпигунах. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ: в Одесі затримали російського шпигуна, який влаштувався у благодійну організацію

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Негода на Київщині: дороги від снігу очищають 220 одиниць техніки

     • 25317 переглядiв

    У Сочі лютує потужний шторм: річки на вулицях, змиті будинки

     • 30373 переглядiв