sbu-oholosyla-pidozru-soratnyku-putina-ta-zastupnyku-ministra-oborony-rf

СБУ оголосила підозру соратнику путіна та заступнику міністра оборони рф

 • 23667 переглядiв

СБУ повідомила про підозру Олексію Дюміну та Юнусу-Беку Євкурову за планування та ведення агресивної війни проти України. Обидва посадовці входять до близького оточення Путіна і допомагають йому вести війну.

Правоохоронці повідомили про підозру за планування та ведення війни проти України помічнику путіна, який зараз обіймає посаду секретаря державної ради рф, Олексію  Дюміну, а також на заступнику міністра оборони росії Юнусу-Беку Євкурову. Про це пише УНН з посиланням на СБУ.

Деталі

В СБУ наголошують, що обидва посадовці входять до близького оточення очільника кремля і допомагають йому вести війну проти України.

За матеріалами справи, Олексій Дюмін, який раніше був охоронцем путіна, а потім став губернатором Тульської області, "мобілізував" регіон для бойових дій у нашій державі.

Зокрема, він організував часткову мобілізацію чоловіків у цій області, створив Центр безпілотних систем і налагодив там виробництво FPV-дронів та інших безпілотних літальних апаратів, а також віддавав вказівки підлеглим всіляко забезпечувати військові потреби рф.

Будує інфраструктуру для окупантів: СБУ оголосила підозру "міністру транспорту днр"19.07.24, 16:15

Своєю чергою, заступник міністра оборони рф Юнус-Бек Євкуров забезпечує постійну підготовку військовослужбовців за контрактом і мобілізованих до збройних сил рф, які потім їдуть на війну в Україну.

За злочини проти нашої держави слідчі СБУ та прокурори Офісу Генерального прокурора заочно повідомили обом фігурантам про підозру за ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни)

- підсумували в СБУ.

Правоохоронці додають, що зловмисники переховуються від правосуддя, тож наразі тривають комплексні заходи для їхнього покарання.

Також триває досудове розслідування.

Нагадаємо

Служба безпеки України повідомила про нову підозру очільнику окупаційної адміністрації терористичної організації "лнр" леоніду пасічнику, у зв'язку з примусовою "мобілізацією" на окупованій Луганщині.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі