sbu-oholosyla-pidozru-rosiiskomu-heneralu-yakyi-keruvav-represiiamy-u-zakhoplenomu-lymani

СБУ оголосила підозру російському генералу, який керував репресіями у захопленому Лимані

 • 25794 переглядiв

Служба безпеки України повідомила про підозру заступнику командувача центрального військового округу росії, генерал-лейтенанту Євгену Поплавському, який особисто керував репресіями проти українців під час захоплення Лимана. Про це повідомляє УНН, посилаючись на сторінку СБУ в Telegram.

Служба безпеки зібрала доказову базу на російського генерал-лейтенанта Євгена Поплавського – заступника командувача центрального військового округу росії, який вчиняв воєнні злочини в Україні

- ідеться у повідомленні.

Згідно з інформацією розслідування, яке проведено за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, фігурант, після захоплення Лимана на Донеччині, особисто керував репресіями проти місцевих учасників руху опору. За наказом генерала Поплавського окупанти викрадали українських патріотів та піддавали їх численним тортурам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще 1140 окупантів і 15 танків: Генштаб оновив дані про втрати ворога

Зокрема, задокументовано факти, коли фігурант особисто брав участь у каральних акціях та катуванні цивільних громадян.

Вказується, що 20 квітня 2022 року російський генерал разом з чотирма підлеглими увірвався до помешкання місцевого підприємця, та почав вимагати від чоловіка передати складські приміщення для потреб окупантів. Там загарбники, як зазначає слідство, планували знімати постановочні відео про фейкову роздачу "гумдопомоги рф".

Втім підприємець зі своєю дружиною відповіли відмовою, через що російський генерал розпорядився зачинити жінку у підвалі власного будинку, а її чоловіка наказав схопити та забрати з собою.

Потерпілого повезли до одного з його складів. Перед від’їздом Поплавський дав вказівку своєму підлеглому кинути бойову гранату у підвал, куди заточили дружину підприємця, якщо її чоловік не повернеться через годину

- інформує СБУ, посилаючись на данні доказової бази.

Після приїзду на склад фігурант приставив до скроні потерпілого пістолет, змушуючи його на відео "подякувати окупантам за надану допомогу" місцевим жителям, після чого бізнесмен таки погодився на умови окупантів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Поплавському про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (віддання наказу про вчинення дій, спрямованих на порушення законів та звичаїв війни). Оскільки зловмисник перебуває на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ спростувала активізацію рф мережі шпигунів всередині української спецслужби

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Суд у рф заочно "заарештував" переможницю Євробачення Джамалу

     • 24347 переглядiв

    Амбасадори винного смаку: Паризька прем'єра Villa UA

     • 20441 переглядiв

    Німеччина додатково виділить 11,5 млн євро в фонд Україна-НАТО

     • 23939 переглядiв