ukenru
sbu-eks-politseyskiy-na-kharkivschini-ocholiv-stvorenu-rf-agenturnu-merezhu

СБУ: екс-поліцейський на Харківщині очолив створену РФ агентурну мережу

 • 14813 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Служба безпеки України викрила на Харківщині агентурну мережу на чолі з колишнім правоохоронцем. Про це на брифінгу повідомив представник Департаменту контррозвідки СБУ, передає кореспондент УНН.

"У березні 2018 року у Харківській області викрито трьох членів агентурно-бойової мережі головного управління генштабу збройних сил РФ на чолі з діючим офіцером Національної поліції", – заявили у СБУ.

Зазначається, що група виконувала завдання зі збору та передачі російській воєнній розвідці службової інформації про діяльність Національної поліції України, форм і методів оперативно-розшукової роботи і агентурної роботи, даних про учасників АТО. Також здійснювалася підготовка до проведення диверсійних актів на об’єкти критичної інфраструктури.

"У травні 2018 року знешкоджено створену співробітниками головного управління збройних сил РФ агентурно-бойову групу з числа мешканців Харківщини на чолі з колишнім співробітником поліції, яка виконувала завдання з викрадення та переправлення на територію країни-агресора громадянина РФ. Він у 2014 році перейшов на бік України на знак незгоди з політикою Кремля. За виконання роботи російська військова розвідка виплатила 25 тисяч доларів США", – повідомили у СБУ.

Нагадаємо, СБУ викрила агентурну мережу російської воєнної розвідки на території Миколаївської області, керівником якої виявився офіцер ЗСУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП