saudivska-araviya-nadast-ukrayini-dopomogu-na-400-milyoniv-dolariv

Саудівська Аравія надасть Україні допомогу на 400 мільйонів доларів

 • 1153072 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Вперше від встановлення дипломатичних відносин між двома країнами 30 років тому Україну відвідав міністр закордонних справ Саудівської Аравії. Голова Офісу президента України Андрій Єрмак назвав зустріч успішною у повідомленні у Telegram, передає УНН.

Цитата

"Україна отримає реальну допомогу від Саудівської Аравії, яка вважається найбільшою економікою Близького Сходу", - сказав урядовець. "В Офісі Президента були підписані два документа, що формалізували надання Україні пакету допомоги у розмірі 400 млн доларів: гумдопомоги на 100 млн доларів та нафтопродуктів на 300 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

"Україна та Саудівська Аравія мають спільні виклики і досвід боротьби з ними. Мова про іранські БПЛА, які постачалися певним "повстанцям" і здійснювали атаки на нафтові об‘єкти Саудівської Аравії", - сказав Єрмак.

"З минулого року ці ж іранські БПЛА опинилися у російських терористів і здійснюють атаки на українську енергетичну інфраструктуру".

Раніше

Саудівська Аравія дотримується нейтрального курсу у війні. Минулого року Королівство виступило посередником в обміні полоненими, під час якого з-під варти в росії було звільнено двох американців і п'ятеро британців.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Хорватія готується відправити Україні 14 гелікоптерів

     • 1200010 переглядiв

    BYPOL: "У Мачулищах підірвано літак ДРЛО А-50"

     • 6568648 переглядiв