ukenru
sap-napravila-v-sud-obvinuvalniy-akt-schodo-eks-prokurora-gpu-susa

САП направила в суд обвинувальний акт щодо екс-прокурора ГПУ Суса

 • 12208 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо екс-заступника керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення САП.

"Колишній слідчий звинувачується у скоєнні злочинів, кваліфікованих за ч.ч.3,4,5 ст. 191, ст. 366-1 Кримінального кодексу України, а саме в заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, заволодінні та розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинених повторно; поданні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН, у березні Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Суса.

Нагадаємо, 25 липня минулого року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки — начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки ГПУ. 26 липня 2017 року Дмитру Сусу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, кваліфікованих за ч.3 ст.191, ч.4 ст.191, ст.366-1 Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП