sanktsii-ukrainy-proty-lukoilu-uhorshchyna-zvynuvatyla-kyiv-u-porushenni-uhody-pro-asotsiatsiiu-z-yes

Санкції України проти "лукойлу": Угорщина звинуватила Київ у порушенні Угоди про асоціацію з ЄС

 • 31374 переглядiв

Угорщина проводить консультації з ЄС через припинення Україною транзиту нафти 'Лукойлу'. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав це порушенням Угоди про асоціацію та загрозою енергобезпеці.

Будапешт проводить консультації з Європейським Союзом у зв'язку з тим, що транзит нафти російського "Лукойлу" через Україну призупинився. Про це заявив очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто, пише Magyar Nemzet, передає УНН.

Деталі

За словами Сійярто, рішення України внести "Лукойл" до свого санкційного списку, що й призвело до призупинення транзиту нафти, "фундаментально загрожує безпеці енергопостачання Угорщини та Словаччини".

Це неприйнятний крок з боку України, країни, яка хоче бути членом Європейського Союзу, яка одним рішенням ставить під фундаментальний ризик постачання нафти до двох країн-членів ЄС. Таке рішення України є явним порушенням Угоди про асоціацію

- впевнений угорський посадовець. 

Словацький прем'єр Фіцо розкритикував санкції України проти "лукойлу"21.07.24, 10:41

Голова угорського МЗС пояснив, що в таких випадках країни ЄС можуть негайно розпочати процедуру консультацій, де Європейська комісія має представляти постраждалу країну-члена, а в перспективі справа може дійти до арбітражу.

Він зауважив, що наразі справа все ще перебуває на стадії консультацій, не навівши інших подробиць.

Нагадаємо

Словаччина та Угорщина заявили, що припинили отримувати нафту від свого ключового постачальника "лукойл" після того, як у червні Україна запровадила заборону на транзит ресурсів російської енергетичної компанії через свою територію.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі