samp-t-u-military-media-center-rozpovili-na-scho-zdatna-sistema-ppo

SAMP/T: у Military Media Center розповіли, на що здатна система ППО

 • 321942 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Медійний майданчик Сил оборони Military Media Center розповів про характеристики зенітного ракетного комплексу SAMP/T, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, SAMP/T (Mamba) – система ППО/ПРО середньої дальності, яка розроблена європейським консорціумом Eurosam, утвореним французькою та італійською компаніями. Призначена для протидії широкому спектру повітряних загроз, від літаків і вертольотів до безпілотних літальних апаратів і балістичних ракет.

Перша система надана Силам оборони розгорнута в Україні в червні цього року.

Склад

Батарея SAMP/T складається з підсистеми управління вогнем, до якої входять:

  • радіолокаційний модуль виявлення та відстежування цілей (радар X-діапазону Arabel і «системи ідентифікації свій-чужий»);
  • модуль взаємодії (включає комп'ютери Mara та консолі оператора Magies);
  • модуль перезаряджання пускових установок ракетами;
  • модуль генерації електроенергії;
  • модуль технічного обслуговування та ремонту.

Підсистема наземного запуску ЗРК включає від 4 до 6 пускових установок на шасі Astra/Iveco або Renault, кожна з яких містить 8 ракет (отже загалом до 48 ракет).

Штатна радіолокаційна станція Arabel може виявляти цілі на дальності до 80 км. Загальна кількість цілей – 130. Комплекс може діяти самостійно, з цілевказівкою від станції далекого виявлення та у складі інтегрованої системи ППО.

Українська батарея буде інтегрована з радіолокаційною станцією для виявлення повітряних загроз GM 200 виробництва Thales, яка виявляє цілі в режимі спостереження – 250 км, режимі залучення у бій - 100 км.

SAMP/T був розроблений для роботи в надзвичайних складних умовах радіоелектронної протидії.

Засіб ураження

У SAMP/T використовується двоступенева ракета Aster 30. Вона оснащена модифікованим наведенням: командно-інерційним (на більшій частині польоту) і самонаведенням в кінцевій фазі польоту. Бойова частина осколково-фугасної дії важить 15 кг.

Максимальна швидкість ракети 1,4 км/с. Вона може знищувати ворожі літаки на дальності від 3 км до 100 км та балістичні ракети на дальності від 3 км до 25 км, висота ураження — до 25 км. Усі 8 ракет, які містяться на одній пусковій установці, можуть бути відстріляні в одному залпі за 10 секунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні потрібні додаткові системи SAMP-T або Patriot для захисту інфраструктури Одеси – Зеленський

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    SAMP/T: у Military Media Center розповіли, на що здатна система ППО

     • 321942 переглядiв