sallivan-ssha-ne-poterplyat-bud-yakogo-zastosuvannya-rosiyeyu-yadernoyi-zbroyi-u-viyni-proti-ukrayini

Салліван: США не потерплять будь-якого застосування росією ядерної зброї у війні проти України

 • 279871 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати разом із союзниками по НАТО та іншими країнами, включно з Китаєм та Індією, мають надіслати росії "дуже чіткий і рішучий" сигнал про неприпустимість використання будь-якої ядерної зброї у війні проти України, пише УНН з посиланням на CNN.

Цитата 

"На нашу думку, США мають, працюючи разом із союзниками по НАТО та іншими відповідальними країнами в усьому світі, включно з Китаєм та Індією, надіслати дуже чіткий і рішучий сигнал росії про те, що вони не повинні розглядати можливість використання ядерної зброї в цьому конфлікті", - сказав Салліван.

Також він зазначив, що Сполучені Штати не робитимуть жодних відмінностей у своїй відповіді на використання росією будь-якої форми ядерної зброї.

Салліван, відповідаючи на запитання, чи поставиться Вашингтон якось інакше до застосування тактичної ядерної зброї, ніж до широкомасштабної атаки сказав: "Використання ядерної зброї на полі бою в Україні — це використання ядерної зброї на полі бою в Україні, і ми не будемо робити градації… Думка про те, що існують певні відмінності у використанні її тут, я вважаю, є небезпечним уявленням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія має 23 види зброї, які можуть нести звичайні та ядерні боєголовки – Politico

Додамо

У березні речник російського диктатора дмитро пєсков заявив, що росія може використати ядерну зброю, "тільки якщо для країни виникне реальна загроза".

Російський диктатор володимир путін у своєму зверненні до росіян заявив, що захищатиме територіальну цілісність і незалежність рф усіма доступними способами – не виключив і застосування ядерної зброї.

Міністр закордонних справ росії сергій лавров заявив, що всі російські закони і доктрини, включно з ядерною, поширюватимуться і на приєднані через фейкові "референдуми" території України в разі їх закріплення в Конституції росії.

Після відповідних заяв з'явилася інформація, що західні союзники України продумують плани реагування на випадок, якщо путін почне реалізовувати свої ядерні погрози щодо України та непублічно надсилають кремлю попередження про можливі наслідки.

Президент США Джо Байден вважає, що російський диктатор володимир путін не застосує ядерної зброї.

"Я не думаю, що він це зробить", - сказав лідер США, відповідаючи на запитання про те, чи буде російський диктатор використовувати тактичну ядерну зброю.

"Я думаю, що він безвідповідально говорить про це, ідея про те, що світовий лідер однієї з найбільших ядерних держав світу говорить, що він може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні", - додав Байден.

Водночас, Пентагон заявив, що путін ще не ухвалив рішення про застосування такої зброї.

Нагадаємо

Виступаючи у кремлі зі зверненням щодо анексії окупованих територій України, російський диктатор володимир путін заявив, що "США створили прецедент застосування ядерної зброї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США дізнаються, якщо росія готуватиме ядерний удар - експерти

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    МЗС Німеччини: зараз ППО для України важливіша за танки

     • 145497 переглядiв

    У росії заблокували сайт українського проекту "Хочу жить"

     • 230155 переглядiв