sadi-dlya-peremogi-zavdyaki-proektu-na-vinnichchini-rozvivayut-teplichnu-spravu

"Сади для Перемоги": завдяки проекту на Вінниччині розвивають тепличну справу

 • 863730 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. В одній з громад Вінниччини розвивають тепличну справу завдяки проекту «Сади для Перемоги». Про це повідомляє прес-служба благодійного фонду «МХП-Громаді», передає УНН.

Деталі

Мова про Краснопільську ОТГ. Наразі жителі громади реалізовують ідею будівництва теплиці, яка забезпечить ВПО та жителів громади ранніми овочами, розсадою овочів, квітів та декоративних рослин.

Основні етапи в реалізації ідеї теплиці вже пройдені. Так, серед іншого наразі:
⁃ підведені комунікації (освітлення та вода),
⁃ підготовлена земельна ділянка,
⁃ встановлена теплиця (підключена до електро- та водопостачання),
⁃ встановлена огорожа,
⁃ внесено в штатний розпис КП і затвердджено на сесії сільради зміни стосовно працівників теплиці.

«Проста ідея, але вона про додаткові шість нових робочих місць і отримання стабільного прибутку від розвитку тепличної справи. А відтак – приклад самозарадності громади для наслідування», – коментують в благодійному фонді.

Конкурс «Сади для Перемоги» створений за ініціативи «Сади Перемоги» від проекту SURGe, що фінансується Урядом Канади та благодійним фондом «МХП-Громаді» у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Нагадаємо, «МХП-Громаді» став переможцем конкурсу «Благодійна Україна-2022».

Довідка

«МХП–Громаді» – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Президент Польщі прибув до Києва з неоголошеним візитом

     • 568122 переглядiв

    Рада звернулась до учасників Саміту НАТО у Вільнюсі

     • 710458 переглядiв