ukenru
saakashvili-zaklikav-sud-dozvoliti-zhurnalistam-vidvidati-protses

Саакашвілі закликав суд дозволити журналістам відвідати процес

 • 15503 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який перебуває у військовому шпиталі в Горі, закликав суд дозволити журналістам хоча б без обладнання бути присутніми на судовому процесі. Про це повідомляє УНН із посиланням на Грузія онлайн.

Цитата

"Для мене дуже важливо бачити своїх колег у залі суду. Але цього разу я звертаюся до суду з проханням пропустити до зали журналістів будь-якого політичного спрямування. Навіть без обладнання, щоб вони могли на власні очі побачити цей історично ганебний процес та мати можливість сформувати власне враження на місці", — ідеться у повідомленні.

Нагадаємо

Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем.

Група лікарів за ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув’язненого Саакашвілі та оглянула умови тюремної лікарні.

У висновку зазначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, спричинені енцефалопатією Верніке — серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому. Медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого до багатопрофільної високотехнологічної лікарні для проведення досліджень головного мозку.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування.

Експрезидент покинув Грузію 2013 року, після цього у країні проти нього порушили чотири кримінальні справи. Його заочно засудили до трьох і шести років ув'язнення.

Українські Національні Новини

Новини Світу