saakashvili-vidpraviti-na-likuvannya-a-proti-ivanishvili-zastosuvati-sanktsiyi-yevroparlament-ukhvaliv-rezolyutsiyu

Саакашвілі відправити на лікування, а проти Іванішвілі застосувати санкції: Європарламент ухвалив резолюцію

 • 967286 переглядiв

Деталі

Резолюцію підтримали 577 депутатів, проти 33, утрималися 26.

Документ називається "Про ситуацію з колишнім президентом Грузії Михайлом Саакашвілі".

Європарламент висловлює серйозне занепокоєння погіршенням здоров'я колишнього президента і закликає чинного президента Саломі Зурабішвілі скористатися своїм конституційним правом та помилувати Михайла Саакашвілі.

Євродепутати зазначають, що «постійні невдачі у покращенні стану колишнього президента» створюють ризик відстрочення перспектив кандидатури Грузії на членство в ЄС, а поводження країни з ув'язненими, такими як колишній президент, є лакмусовим папірцем прихильності до європейських цінностей та його заявлених європейських устремлінь, включаючи статус кандидата до членів ЄС.

У поправці міститься заклик ввести санкції проти засновника правлячої партії Грузії, мільярдера Бідзіни Іванішвілі. У документі наголошується на ролі Іванішвілі в арешті колишнього президента «як частини особистої помсти».

Ініційовану поправку про санкції щодо Іванішвілі підтримали 362 депутати, проти виступили 121.

Доповнення

31 січня соратники Саакашвілі, який із травня перебуває у лікарні, повідомили про переведення політика в реанімацію.

1 лютого Саакашвілі виступив дистанційно на засіданні суду, фотографії якого опублікував грузинський телеканал «Мтаварі».

Після цього президент України Зеленський заявив, що уряд Грузії вбиває Саакашвілі і назвав поводження з ним щоденними тортурами.

МЗС України зверталося до грузинської влади з протестом проти негуманного поводження з Саакашвілі і вимагало негайно «припинити знущатися» з політика і передати його Києву.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Берлусконі виправдали у справі про хабарництво

     • 528812 переглядiв