ukenru
ruanda-napravila-1-000-viyskovosluzhbovtsiv-v-mozambik-yakiy-postrazhdav-vid-boyovikiv

Руанда направила тисячу військовослужбовців до Мозамбіка, який постраждав від бойовиків

 • 19377 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Руанда заявила в п'ятницю, що відправить тисячу військовослужбовців в Мозамбік, щоб допомогти країні боротися з екстремістськими бойовиками, що сіють хаос на півночі багатої газом країни. Про це інформує УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Пов'язані з Ісламською державою джихадисти тероризують збіднілу провінцію Кабо-Дельгадо з кінця 2017 року, розпалюючи побоювання, що насильство може перекинутися на сусідні країни.

"Уряд Руанди за запитом уряду Мозамбіку сьогодні почне розгортання контингенту Сил оборони Руанди і національної поліції Руанди чисельністю 1 000 осіб в провінції Кабо-Делгадо", - йдеться в заяві.

Сили будуть "підтримувати зусилля по відновленню державної влади Мозамбіку шляхом проведення бойових дій і операцій по забезпеченню безпеки, а також стабілізації та реформи сектору безпеки".

Розгортання військових в Руанді відбулось за рішенням регіонального блоку Товариства з розвитку півдня Африки в минулому місяці.

У заяві йдеться, що руандійський контингент працюватиме з озброєними силами оборони Мозамбіку і силами Товариства з розвитку півдня Африки "в певних секторах відповідальності".

Доповнення

Президент Мозамбіку Філіпе Ньюс, довгий час ухилявся від прохань про іноземне військове втручання для боротьби з джихадистами, натомість покладаючись на приватні військові компанії.

Але минулого місяця він пообіцяв знищити бойовиків за допомогою регіональних союзників, оскільки за останній рік нападу посилилися.

Руанда є основним постачальником миротворчих сил ООН в Центральноафриканській Республіці і в минулому році відправила сотні військовослужбовців в нестабільну країну після передбачуваної спроби державного перевороту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон визнав відповідальність Франції за геноцид у Руанді

Українські Національні Новини

Новини Світу