ukenru
rozvytok-zastosuvannia-bezpilotnykh-system-tse-mii-priorytet-syrskyi

"Розвиток застосування безпілотних систем - це мій пріоритет" – Сирський

 • 31320 переглядiв

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський вважає пріоритетним розвиток використання безпілотних систем як ключової технологічної інновації для здобуття переваги над ворогом у конфлікті, що триває.

Як українські військові впроваджують технологічні інновації до ведення війни та чому у пріоритеті розвиток застосування саме безпілотних систем Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів у своєму телеграм-каналі, передає УНН.

Технології і технологічність - це запорука нашої переваги над ворогом. Чільне місце тут посідають безпілотні системи. Тому, розвиток застосування безпілотних систем - це мій пріоритет.

– наголосив Сирський.

Деталі

Сирський також додав, що у Збройних Силах України за дрони, та їхнє застосування на полі бою відповідає заступник Головнокомандувача – Вадим Сухаревський.

Разом із Главкомом Сухаревський слідкує за пришвидшенням впровадження технологічних інноваційних рішень й забезпечення інституційної стійкості та адаптивності  визначених органів військового управління сил оборони.

Сирський наголосив, що наші військові повинні бути забезпечені найефективнішим та найновішим озброєнням. Окремий акцент він зробив на підготовці фахівців з радіоелектронної боротьби, безпілотних систем, автоматизованих систем управління тощо.

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати якісну перевагу над кількісно переважаючим противником. Підходимо комплексно до планування наших потреб, насамперед враховуючи актуальний досвід з поля бою. Але найважливішим завданням, яке повинні виконувати технології та інновації - збереження життя наших військових.

– пояснив важливість напрямку Сирський.

Уряд додатково виділив 5 млрд гривень на закупівлю дронів 18.03.24, 12:08 • [views_0]

Тетяна Салганік

Війна