rozvidka-ssha-pripuskaye-scho-kitay-skhilyayetsya-do-vidpravlennya-bezpilotnikiv-ta-boyepripasiv-rosiyi

Розвідка США припускає, що Китай схиляється до відправлення безпілотників та боєприпасів росії

 • 2846777 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Розвідка США припускає, що китайський уряд розглядає можливість надання росії безпілотників та боєприпасів для використання в Україні, повідомили CNN три джерела, знайомі з розвідкою, інформує УНН.

Деталі

За словами джерел, схоже, що Пекін ще не ухвалив остаточного рішення, але переговори між росією та Китаєм про ціну та обсяг обладнання тривають.

За словами джерел, з моменту вторгнення в Україну росія неодноразово запитувала у Китаю безпілотники та боєприпаси, і китайське керівництво протягом останніх кількох місяців активно обговорює, чи надсилатиме смертоносну допомогу чи ні.

За словами джерел, надання дронів і боєприпасів, які, швидше за все, будуть призначені для стрілецької зброї, такої як ручна зброя, а не для більшої артилерії, ознаменує значну ескалацію підтримки Китаєм росії, яка на сьогоднішній день значною мірою обмежується китайськими компаніями, що надають не смертоносне спорядження, таке як каски, бронежилети та супутникові знімки.

Рада національної безпеки США та Держдепартамент відмовилися від коментарів, а CNN звернулася за коментарями до посольств Китаю та росії у Вашингтоні.

Контекст

Німецьке видання Der Spiegel вперше повідомило, що Китай може надати росії ударні безпілотники.

У п'ятницю, відповідаючи на питання про потенційний продаж смертоносного обладнання росії, офіційний представник міністерства закордонних справ Ван Веньбінь сказав: "Китай завжди виявляв розсудливий і відповідальний підхід до військового експорту і не здійснює жодного продажу зброї в зони конфлікту або воюючі сторони".

На початку цього тижня високопоставлений китайський дипломат Ван І відповів на звинувачення Сполучених Штатів, заявивши, що позицію Китаю щодо України "можна просто охарактеризувати як сприяння мирним переговорам".

Китай також опублікував у п'ятницю документ з викладом позиції, що закликає до відновлення мирних переговорів у війні, до чого офіційні особи США поставились дуже скептично.

Цього тижня Ван відвідав росію, а голова КНР Сі Цзіньпін має зустрітися з путіним у Москві найближчими місяцями.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Від початку вторгнення у Зеленського погіршився зір

     • 1819113 переглядiв

    Окупанти атакували передмістя Запоріжжя

     • 1764333 переглядiв

    У Маріуполі "бавовна": у місті чують звуки детонації БК

     • 1453016 переглядiв

    Зеленський показав де прожив рік війни

     • 1925683 переглядiв