rozvidka-ne-bachit-oznak-togo-scho-rosiya-vede-peregovori-z-kitayem-schodo-postachannya-zbroyi-budanov

Розвідка не бачить ознак того, що росія веде переговори з Китаєм щодо постачання зброї – Буданов

 • 935915 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю “Голосу Америки” заявив, що не бачить жодних ознак того, що росія веде переговори з Китаєм щодо постачання зброї, передає УНН.

Цитата

“Станом на зараз не думаю, що Китай погодиться на передачу озброєнь росії … Я не бачу жодних ознак, які свідчать про те, що навіть оговорюються такі речі”, – сказав він.

Деталі

Коментуючи відповідні заяви від іоземних дерпосадовців, Буданов пояснив, що спирається на факти, яких наразі нема.

“Якщо вас цікавлять інші країни, фактично, майже єдиною країною, яка насправді передає більш-менш серйозні озброєння, є Іран. Була інформація, що щось там йшло з Північної Кореї, але у нас немає тому підтвердження. І жодного немає випадку, коли ми б зафіксували, що ось якесь озброєння, яке прийшло з Північної Кореї, ось воно ось тут було використано. Можливо, ще ми цього просто не бачили, або воно йде на якісь інші, як то кажуть, нужди. Ну а, скажімо так, інші країни - росія просто намагається придбати будь-де будь-що. Тому що проблеми в них значні. Сербія, на яку так всі в росії сподівалися, відмовила в передачах озброєнь. Є певні намагання купити через треті країни - більш-менш масштабно ввезти озброєння. Зараз пробують з Мʼянмою. Що з цього вийде, побачимо з часом. Але по факту, росія, в питанні озброєнь обмежена, скажімо так, Іраном. Станом на зараз”, – відповів він на питання стосовно того, за допомогою яких країн рф може поповнювати запаси зброї.

Доповнення

Директор ЦРУ Вільям Бернс зазначив, що влада Китаю розглядає можливість передачі росії летальної зброї для війни проти України, але остаточне рішення наразі не прийняте.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кращий шеф-кухар світу Гі Савой втратив зірку Мішлен

     • 2151839 переглядiв