rozstril-ukrainskykh-viiskovopolonenykh-ofis-henprokurora-rozpochav-rozsliduvannia

Розстріл українських військовополонених на Донеччині: Офіс генпрокурора розпочав розслідування

 • 34848 переглядiв

Україна розпочала досудове розслідування щодо відео з розстрілом беззбройних військовослужбовців ЗСУ у Покровському районі окупаційними військами рф. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передає УНН.

Деталі 

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)

- йдеться у дописі.

У відомстві підкреслили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Доповнення 

У відомстві розповіли, що 2 грудня 2023 року у медіа було поширено відео розстрілу беззбройних українських захисників російськими військовослужбовцями. За попередніми даними, це сталося біля одного зі спостережних пунктів в районі с. Степове Покровського району. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СтратКом ЗСУ підтвердив розстріл українських полонених окупантами

На відео зафіксовано, як група осіб в російській формі впритул розстрілює двох беззбройних військовослужбовців у формі Збройних Сил України, які здавалися в полон.

Нагадаємо

Омбудсмен України Дмитро Лубінець відреагував на відео страти, зазначивши, що страта тих, хто здається у полон, – це воєнний злочин. Омбудсман України з цього проводу уже звернуся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та до Організації Обʼєднаних Націй.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі