ukenru
rozpravoyu-popakhuye-golubovska-vimagaye-vid-nabu-ta-politikiv-ne-zavazhati-likaryam-likuvati-lyudey

Розправою попахує: Голубовська вимагає від НАБУ та політиків не заважати лікарям лікувати людей

 • 15316 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Заслужений лікар України, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська в контексті вакцинного розслідування і запланованого на середу засідання антикорупційного та медичного комітетів ВР звернулася до НАБУ і народних депутатів з вимогою припинити перешкоджати роботі лікарів - хоча б до стійкого спаду COVID-19. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

"Постійні напади на Степанова від одних і тих самих грантоїдів не що інше, як спроба повернути в крісло міністра "свою" людину. Якій буде на все наплювати - на протоколи (згадайте це знущання над усіма нами з протоколами щодо екстреної медичної допомоги), на стандарти, на закупівлі потрібних препаратів. Навіть у цей важкий час, де необхідно було мало не кожен день приймати нестандартні і, головне, швидкі рішення, ДП "Медичні закупівлі" змогли закупити ремдесевір тільки через півроку і то, після втручання Степанова. Все "вивчали ринок", - написала Голубовська.

Деталі

Лікар зазначила, що з протидією COVID-19 МОЗ вдалося впоратися на високому рівні, навіть незважаючи на постійні перешкоди з боку недоброзичливців, які сприяли лише формуванню ненависті до всього медичного середовища.

"Працювати у цьому МОЗі, напханому профанами і неуками без належної освіти, які ставлять палиці в колеса тим небагатьом дійсно сильним управлінцям, які ще там залишилися, нелегко. І тим не менше, в цю пандемію абсолютно об'єктивно можу сказати - по лікуванню ми зробили все і навіть більше. А це головне для хворих і для лікарів", - написала вона.

Додамо

Тому інфекціоніст вважає, що реакції НАБУ з відкриттям кримінальної справи проти міністра охорони здоров'я Максима Степанова щодо закупівель вакцин "попахує розправою". На завершення Ольга Голубовська звернулася до усіх причетних до "вакцинної справи" із закликом залишити лікарів у спокої і дати їм допомогти українцям дожити до спаду пандемії COVID-19.

"Тому, панове політики та інші вершителі наших доль - дайте спокійно дожити до стійкого спаду наявної напруги по ковіду, дайте нам, скромним платникам податків, відповіді на питання, поставлені рахунковою палатою (за результатами роботи МОЗ Уляни Супрун, проведіть спільне засідання відповідних комітетів (охорони здоров'я і антикорупційного), дайте спокійно працювати і лікувати українців так, як це показують кращі медичні практики світу. Не заважайте. А потім - що хочете, те й робіть. Ми звикли", - підсумувала вона.

Нагадаємо

Звернення Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро стало підставою для відкриття кримінального провадження, в рамках якого НАБУ розслідує закупівлю Україною вакцин від коронавірусу.

Крім того, як стало відомо УНН, у НАБУ надійшло звернення керівництва ДП "Медичні закупівлі", яке намагається перекласти відповідальність за зірвані поставки медпрепаратів на керівництво Міністерства охорони здоров'я, хоча саме "Медзакупки" безпосередньо займається цим питанням.

Українські Національні Новини

Політика