ukenru
rozmir-ukrayinskogo-rinku-bitcoin-stanovit-2-5-mlrd-dol-analitik

Розмір українського ринку Bitcoin становить 2,5 млрд дол. - аналітик

 • 8274 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Розмір українського ринку криптовалюти біткоін становить 2,5 мільярда доларів на рік. Про це повідомив фінансовий аналітик ICU Михайло Демків на своїй сторінці в Twitter з посиланням на звіт банку Citigroup, передає УНН.

"За оцінками аналітиків Сіті груп, розмір ринку Bitcoin в Україні становить близько 2,5 мільярда доларів на рік!", - написав він.

М.Демків додав, що на сьогодні до транзакцій в криптовалюті схильні країни з високим рівнем тіньової економіки.

Нагадаємо, в українському парламенті зареєстровано кілька законопроектів з легалізації ринку криптовалют в країні. В НБУ пропозиції нардепів назвали передчасними і недосконалими.

Один з документів підготував нардеп від РПЛ Сергій Рибалка, якого нещодавно звільнили з посади голови фінансового комітету ВРУ. До авторського колективу свого законопроекту "Про стимулювання ринку криптовалют і її похідних" він включив свою подругу Анастасію Байбородіна.

Разом з тим експерти Bitcoin Foundation назвали документ "радикала" безглуздим і популістським. А за даними ЗМІ, законопроект Рибалки (№7183-1) взагалі "списаний" у російських чиновників.

За оцінкамі аналітіків Сіті груп, розмір Сайти Вся #Bitcoin в України складає около $ 2.5млрд на рік! В цілому, країни Із віщим рівнем тіньової економіки більш схільні до транзакцій в кріптовалюті, что НЕ є дивним.
FYI @ICU_UA #BTC $ BTC pic.twitter.com/nI2X0fDynX

- Mykhaylo Demkiv (@demkiv_m) 17 січня 2018 р.

Українські Національні Новини

Політика