rozkradannia-138-mln-hrn-na-potreby-zsu-po-ukraini-provely-desiatky-obshukiv-pidozry-otrymaly-30-sluzhbovtsiv

Розкрадання 138 млн грн на потреби ЗСУ: по Україні провели десятки обшуків, підозри отримали 30 службовців

 • 18456 переглядiв

У масштабній спецоперації викрито схему розкрадання 138 млн грн, виділених на потреби ЗСУ. Проведено понад 70 обшуків, 30 службовцям повідомлено про підозру, включаючи керівників КЕУ та КЕВ.

У ході масштабної спецоперації щодо розкрадання бюджетних коштів, виділених на потреби ЗСУ, було проведено понад 70 обшуків по всій території України. Повідомлено 30 підозр службовцям. Загальна сума збитків державі - понад 138 млн грн. Про це УНН повідомляє з посилання на Офіс Генпрокурора.

За процесуального керівництва спецпрокуратур у сфері оборони Офісу Генпрокурора спільно з ДБР, СБУ, НПУ, УСР, БЕБ та за сприяння керівництва Міноборони та ЗСУ проведено масштабну спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб Збройних Сил України. Загальна сума збитків державі - понад 138 млн грн,

- йдеться в повідомленні.

Деталі

Зауважується, що причетними до розкрадань коштів виявилися службовці квартирно-експлуатаційних підрозділів спільно з представниками комерційних структур майже в усіх регіонах України. Окремих службових осіб також викрито на недбалому ставленні до військової служби та незаконному збагаченні.

За результатами слідчих дій затримано та повідомлено про підозру 30 особам, з них 15 - у складі організованих злочинних груп.

Серед підозрюваних - 3 начальники квартирно-експлуатаційних управлінь у м. Харкові, на Миколаївщині та Дніпропетровщині, 7 начальників квартирно-експлуатаційних відділів у містах Кропивницькому, Чернігові, Львові, на Прикарпатті, Житомирщині, Волині та Луганщині, а також представники комерційних структур,

- інформує ОГП.

Зазначається, що посадовцям інкримінують розтрату та привласнення коштів під час закупівель за завищеними цінами паливної деревини для потреб оборони, електроенергії, природного газу, меблів для армії, проведення будівельних робіт на об’єктах військової інфраструктури, а також зловживання службовим становищем, недбале ставлення до військової служби, створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній.

Одному з підозрюваних - начальнику регіонального КЕВ інкриміновано незаконне набуття активів на суму 11,7 млн грн у вигляді комерційного майна, земельних ділянок, інших засобів та речей через оформлення їх на довірену особу,

- повідомляє ОГП.

Підкреслюється, що у межах слідства правоохоронці провели понад 70 обшуків в приміщеннях структурних підрозділів територіальних КЕУ та підприємств по всій території України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

У Вінниці СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання коштів на забезпеченні військових26.02.24, 17:45

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Знакова подія: вчора збили ракету "Іскандер" на Одещині

     • 31586 переглядiв

    У горах біля кордону зі Словаччиною знайшли тіло українця

     • 11293 переглядiв

    В окупованому Луганську місцеві почули чотири вибухи

     • 30714 переглядiв