ukenru
rozchistiv-ruslo-tisi-za-10-mln-grn-choloviku-vruchili-pidozru-u-nezakonnomu-vidobutku-graviyu

Розчистив русло Тиси за 10 млн грн: чоловіку вручили підозру у незаконному видобутку гравію

 • 13302 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. На Закарпатті повідомили про підозру підприємцю, який під виглядом робіт із розчистки русла річки Тиса займався протиправним видобутком піщано-гравійної суміші і завдав збитків на понад 10 млн грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Закарпатської області.

“За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури слідчим поліції повідомлено про підозру 49-річному місцевому приватному підприємцю у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України). Встановлено, що чоловік упродовж 2018-2019 років під виглядом робіт із розчистки русла річки Тиса займався протиправним видобутком піщано-гравійної суміші. Далі, залучивши до справи інших місцевих мешканців, вивозив її та продавав жителям Тячівського району. Згідно з розрахунками, дії особи завдали державі близько 270 тис. грн збитків. За час слідства у вказаному провадженні здійснено понад 30 експертних досліджень. Встановлена і загальна сума збитків – це понад 10 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі досудове розслідування триває. Правоохоронці встановили й інших осіб, причетних до незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення. Вирішується питання щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Вказано, що прокуратура продовжує працювати над тим, аби особи, які чинять злочини проти довкілля, понесли передбачене законом покарання.

Нагадаємо, на Запоріжжі браконьєри виловили червонокнижної риби на близько 115 тис. гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП