rozbudova-flotu-ta-strategichne-partnerstvo-zelenskiy-rozpoviv-pro-ochikuvannya-vid-vizitu-do-britaniyi

Флот і стратегічне партнерство: Зеленський розповів про очікування від візиту до Британії

 • 15864 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у рамках візиту до Великої Британії очікує на підписання низки важливих договорів, зокрема угоди про стратегічне партнерство і про торгівлю між країнами та меморандуму про розбудову військово-морського флоту, передає УНН.

"Дуже важливий візит... я вважаю, історичний візит. Перш за все, очікую зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном", - повідомив Зеленський у відеокоментарі.

З його слів, під час зустрічі буде підписано "важливу історичну угоду про стратегічне партнерство і про торгівлю між нашими країнами", яка дасть можливість продовжити угоду про вільну торгівлю між нашими країнами і розширити цю угоду після того, як Велика Британія вийде із Європейського Союзу.

"Друге питання – це підписання меморандуму про розбудову військово-морського флоту. Важливий стратегічний документ. Будемо на військовій базі, підпишемо цей меморандум на суму 1,25 млрд фунтів стерлінгів. Ми всі вірили у те, що знову з’явиться військово-морський флот в Україні – це важливий, потужний крок", - зазначив Президент.

Він нагадав, що у рамках візиту запланована також зустріч із британською королевською родиною, де відбудеться обговорення важливих питань.

"Одне з таких питань, пріоритетних для нашої країни (у чому британці дійсно професіонали) - це інфраструктура для психологічної реабілітації перш за все для наших воїнів, для наших ветеранів. Я думаю, що тут ми отримаємо підтримку з боку Великої Британії", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія під час візиту Зеленського оголосить про надання Україні допомоги на 5 млн фунтів.

"Далі буде зустріч із нашою громадою, зустріч із бізнесом, окремо буде зустріч із мером Лондон-сіті. Це моя мрія – побудувати Київ-сіті, будемо про це говорити. Також у нашої делегації багато різних зустрічей – є і важливі зустрічі, які продовжить моя дружина – підписання меморандуму про появу аудіогідів у музеях Великої Британії", - додав Глава держави.

Нагадаємо, 7 жовтня Володимир Зеленський розпочав офіційний візит до Великої Британії, під час якого зустрінеться з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном та із герцогом та герцогинею Кембриджськими.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі