ukenru
rozbizhnosti-bryusselya-ta-varshavi-trivayut-polschu-zvinuvatili-u-trimanni-v-zaruchnikakh-podatkovoyi-ugodi-yes

Розбіжності Брюсселя та Варшави тривають: Польщу звинуватили у триманні в заручниках податкової угоди ЄС

 • 145246 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Високопоставлені дипломати та офіційні особи Європейської комісії звинуватили Польщу в тому, що вона продовжує тримати у заручниках запланований закон про запровадження мінімальної 15-відсоткової податкової ставки для транснаціональних корпорацій. Це пов'язують з намаганням Варшави змусити Брюссель розблокувати фінансування, повідомляє POLITICO Europe, пише УНН.

Деталі

Міністри фінансів ЄС на зустрічі у вівторок мали обговорити запропонований закон, який покликаний знищити податкові гавані та забезпечити справедливу виплату транснаціональними компаніями своїх внесків. Але пізно ввечері у понеділок французьке головування у Раді ЄС зняло цей пункт із порядку денного зустрічі через наполегливу відмову Варшави підтримати пропозицію, пише видання.

Європейські офіційні особи заявили, що, на їхню думку, Варшава все ще тримає закон у заручниках, щоб змусити Європейську комісію вивільнити гроші, призначені для відновлення після коронавірусу, які Брюссель заблокував через побоювання щодо верховенства закону у Польщі.

Глухий кут у цьому питанні вказує на глибокі розбіжності, які зберігаються між Варшавою та Брюсселем, попри провідну роль Польщі у "придушенні" росії через смертоносну війну кремля проти України, відзначає видання.

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила раніше цього місяця, що "Польща має деякі проблеми з ЄС — чесно кажучи, я не думаю, що вони в основному стосуються самого глобального мінімального податку, а радше інших проблем між Польщею та ЄС". Варшава відкидає звинувачення.

Однак, відзначає видання, надії не втрачені. Минулого тижня представники Єврокомісії, як вказано, повідомили, що Брюссель має намір схвалити виплату з фонду відновлення Польщі, що може розблокувати податкову угоду.

Раніше

Лідери G20 схвалили запровадження мінімального глобального корпоративного податку.

Українські Національні Новини

Новини Світу