ukenru
rosiyu-pozbavili-dvokh-zolotikh-medaley-oi-2014

Росію позбавили двох золотих медалей ОІ-2014

 • 15997 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Чотири російські бобслеїсти Олександр Зубков, Олексій Воєвода, Дмитро Труненков і Олексій Негодайло були позбавлені золотих медалей зимових Олімпійських ігор в Сочі 2014 року, інформує УНН з посиланням на сайт Insidethegames.biz.

Вищеперераховані росіяни втратили нагороди найвищого ґатунку через вживання допінгу в якому вони були визнані ще в грудні минулого року, проте рішення набуло чинності лише зараз.

Відтак золоті медалі у двійці перейдуть до швейцарців Беата Хефті та Алекса Бауманна. Американці Стівен Холкомб і Стівен Ленгтон стануть володарями "срібла". Латвійська команда Оскарса Мелбардіса та Даументса Дрейскенса отримають бронзові медалі.

У четвірках "золото" отримає квартет з Латвії (Оскар Мелбрадіс, Арвіс Вілкасте, Даумант Дрейшкенс і Янис Стренга). Збірна США (Стівен Холкомб, Кертіс Томасевіч, Крістофер Фогт і Стівен Ленгтон) замість "бронзи" піднялася на друге місце. Британська команда Джона Джеймса Джексона, Стюарта Бенсона, Брюса Таскера та Джоела Ферона здійметься на третє місце.

"Ми завжди вірили в чесність і повагу до себе, спорту і конкуренції", - йдеться в спільній заяві Фогта, Ленгтона і Томасевіча.
Зауважимо, що медалі будуть вручені спортсменам і сім'ї Холкомба (сам Холкомб помер в травні 2017-го року) на спеціальній церемонії.

Нагадаємо, спортивний суд позбавив російську пару керлінгістів олімпійських медалей.

Українські Національні Новини

Новини Світу