ukenru
rosiyu-ne-pereobrali-do-radi-mizhnarodnoyi-organizatsiyi-tsivilnoyi-aviatsiyi

росію не переобрали до ради Міжнародної організації цивільної авіації

 • 152753 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. росія не була переобрана до керівної ради Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО) через повномасштабне вторгнення в Україну. Про це інформує УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

Повідомляється, що росія не набрала достатньої кількості голосів для того, щоб залишатися частиною керуючої ради ІКАО, до якої входять 36 держав. Таке рішення, пише Reuters, було одним з жестів країн Заходу, які хочуть, щоб країна-агресор понесла відповідальність за повномасштабне вторгнення в Україну.

росія закрила свій повітряний простір для авіакомпаній з 36 країн, зокрема 27 членів Європейського Союзу, у відповідь на західні санкції, націлені на її авіаційний сектор після 24 лютого.

Додамо

Міжнародна організація цивільної авіації - спеціалізована установа ООН, що займається організацією і координацією міжнародного співробітництва держав у всіх аспектах діяльності цивільної авіації. Учасниками ІКАО є близько 190 держав.

Нагадаємо

Захід заявив, що росія незаконно конфіскувала сотні іноземних літаків, Москва це заперечує.

Втім, у березні 2022 року російський диктатор володимир путін підписав закон "Про заходи підтримки цивільної авіації", яким фактично конфіскував сотні іноземних літаків лізингових компаній.

Українські Національні Новини

Новини Світу