ukenru
rosiyskiy-opozitsioner-viyikhav-z-rf-do-kiyeva-cherez-tisk-z-boku-vladi

Російський опозиціонер виїхав з РФ до Києва через тиск з боку влади

 • 19671 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Російський опозиційний політик Дмитро Гудков повідомив, що виїхав з Росії через порушену стосовно нього "фейкову кримінальну справу". У своєму Telegram-каналі він написав у неділю, 6 червня, що під'їжджає до Києва, передає УНН.

Цитата

Свій від'їзд Гудков пояснив тим, що "кілька близьких джерел з оточення Адміністрації президента" повідомили йому, що, якщо він не покине країну, фейкова кримінальна справа буде продовжена аж до його арешту. "Якщо залишуся, дана санкція вирішити питання Гудкова "будь-яким способом". Вважаю, що висмоктане з пальця "Справа про підвали" була порушено виключно, щоб не допустити мене на вибори і видавити з країни як мінімум до дня голосування. Сподіваюся, що з моїм від'їздом завзятість жандармів знизиться", - написав опозиціонер.

Він зазначив, що його рішення виїхати з Росії було підтримано рідними і близькими людьми, "на адресу яких також надійшла серйозна інформація про загрози та ризики".

Підписку про невиїзд не порушував

При цьому він спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ інформацію про порушення ним підписки про невиїзд: "У мене немає ніякої підписки, не читайте радянських газет!".

Нагадаємо

Дмитро Гудков був затриманий 1 червня. У нього і у його рідних пройшли обшуки. Через два дні він був звільнений з-під варти. Політик проходить підозрюваним у кримінальній справі щодо заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою. За цією статтею йому загрожує до 5 років позбавлення волі. Потерпілим виступає департамент міського майна Москви.

Дмитро Гудков - ексдепутат Держдуми, колишній член "Справедливої ​​Росії". Він був депутатом в 2011-2016 роках, пізніше балотувався в Думу від "Яблука", а з 2018 по березень 2020 року було одним з лідерів "Партії змін".

Українські Національні Новини

Політика