ukenru
rosiyskiy-chinovnik-nazvav-ekonomiku-rf-napivfeodalnoyu

Російський чиновник назвав економіку РФ напівфеодальною

 • 10026 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Економіка Росії до сих пір є напівфеодальною і відсталою. Таку думку висловив глава Федеральної антимонопольної служби Ігор Артем'єв в інтерв'ю газеті "Коммерсант", передає УНН.

"Наша економіка багато в чому залишається відсталою, напівфеодальною, особливо в малорозвинених регіонах, конкуренцією там і не пахне. А конкуренція - це така штука, яка багато грошей не коштує: грошима-то все що завгодно можна закидати, якщо вони є. Але на все грошей не вистачить", - зазначив він.

За його словами, відсутність конкуренції в російській економіці пояснюється особливістю одержавлення економіки і створенням державно-монополістичного капіталізму, зрощування бізнесу і влади.

"Це - загальна хвороба, яка у нас вже давно. На тлі санкцій держсектор ще більше зміцнився, ми це бачимо, зокрема, на прикладі банківського сектора або промисловості", - пояснив чиновник.

При цьому глава ФАС уточнив, що чим більше санкцій діє, тим активніше відбувається одержавлення.

Нагадаємо, Кремль в четвер назвав "неприйнятними" нові санкції США проти Росії, про які напередодні оголосив Держдеп через отруєння Сергія і Юлії Скрипаль в британському Солсбері, в той час як на світовому ринку курс рубля і російські акції піддалися стрімкому падінню.

Українські Національні Новини

Новини Світу