rosiyski-vchiteli-yaki-vikladali-na-okupovanikh-teritoriyakh-ukrayini-budut-pokarani-vereschuk

Російські вчителі, які викладали на окупованих територіях України будуть покарані, — Верещук

 • 181730 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Віце-прем’єрка та міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що російські вчителі, які викладають на тимчасово окупованих територіях, будуть покарані. Про це інформує УНН.

Деталі

На Харківщині днями затримали вчителів із росії, які викладали в українських школах за російською освітньою програмою. Відступаючи, російські війська просто покинули їх.

Цитата

«На території нашої держави зараз перебувають російські громадяни, які незаконно приїхали на тимчасово окуповані території й проводили там незаконну діяльність. Ми багато разів попереджали, що це є злочином, однак вони не дослухалися. Вони не громадяни України, щоб судити їх за колабораціонізм. Порушення Женевських конвенцій, зокрема щодо навчання дітей на окупованих територіях у звичних їм культурних традиціях і їхньою мовою, – це порушення законів війни, за що передбачено окрему відповідальність. Запевняю: російські громадяни точно будуть покарані, якщо не залишать нашу територію негайно», – заявила Віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук.

Віцепрем’єрка наголосила, що російських вчителів не розглядатимуть як полонених для обміну, оскільки вони не є комбатантами.

Нагадаємо

У Маріуполі першокласників змушують вчити гімн Росії та розповідають їм про "українців-нацистів".

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Євросоюз закликав Баку та Єреван до деескалації конфлікту

     • 151557 переглядiв

    Залужний провів перемовини із колегами з НАТО і США

     • 140019 переглядiв

    ЗСУ звільнили понад 300 населених пунктів України, — Зеленський

     • 149862 переглядiв