ukenru
rosiyski-spetssluzhbi-mozhut-chitati-perepisku-ukrayintsiv-u-telegram-mip

Російські спецслужби можуть читати переписку українців у Telegram - МІП

 • 16762 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Наразі не можна виключати імовірність того, що російські спецслужби можуть читати переписку українців у менеджері Telegram. Про це у своєму Facebook заявив заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін, передає УНН.

Так, Золотухін наголосив на тому, що офіційні українські органи не мають жодних правових важелів впливу на популярні платформи онлайн-комунікацій (Google, Facebook, WhatsApp, Viber, Telegram та інші).

"У зв'язку з цим, на даний момент, немає офіційних доказів того, що переписку українських громадян у Telegram будуть читати правоохоронні органи держави-агресора за запитом. З іншого боку, небезпека цього нікуди не зникла, оскільки природа відносин між Дуровим та ФСБ не зрозуміла", - заявив він.

Нагадаємо, месенджер Telegram надаватиме спецслужбам IP-адреса і номер телефону користувача, якщо будуть вагомі підозри його причетності до тероризму. Однак пізніше засновник месенджера Павло Дуров заявив, що це не стосується російських спецслужб, так як в Росії "Telegram знаходиться поза законом".

Українські Національні Новини

Суспільство