ukenru
rosiyski-prikordonniki-v-krimu-zatrimali-ukrayinskikh-riboloviv

Російські прикордонники в Криму затримали українських риболовів

 • 15495 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Російські прикордонники в п'ятницю затримали біля узбережжя анексованого Криму українське судно "за підозрою в незаконному рибному промислі". Про це повідомляє видання ТАСС з посиланням на прес-службу прикордонного управління ФСБ РФ по регіону, передає УНН.

"Прикордонним сторожовим кораблем ... затримано українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" (порт приписки - місто Очаків, Україна), яке здійснювало незаконний промисел камбали-калкан мережевими знаряддями лову у виключній економічній зоні Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Інцидент стався в районі мису Тарханкут, повідомляє видання. На борту знаходилися п'ять членів екіпажу - громадян України, вони разом з судном "доставлені на територію Республіки Крим для проведення процесуальних дій", зазначили в прес-службі.

Як повідомляв УНН, членам екіпажу судна “Норд”, які незаконним шляхом намагались виїхати до Російської Федерації, може загрожувати штраф за адміністративне порушення в розмірі 3,5 тис. гривень. Обмеження їх волі, чи пересування не передбачуване, і за бажанням вони можуть повернутись до РФ, якщо діятимуть відповідно до закону.

Відмітимо, що двоє моряків із судна “Норд”, які обманним шляхом, як зазначають прикордонники, виїхали до Білорусі, вже потрапили до Російської Федерації.

Нагадаємо, 25 березня у частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушника “Норд” під прапором РФ.

Капітан судна “Норд” і члени суднокоманди надали для перевірки недійсні суднові (вантажні) та паспортні документи, видані органами на тимчасово окупованій території, діяльність яких є незаконною. Наразі на судно “Норд” накладено арешт. Капітану судом було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 35 тис. 240 грн застави. 10 квітня капітана було випущено з-під варти під заставу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП