rosiyski-eksvlasniki-sens-banku-namagalisya-obiyti-sanktsiyi-rnbo-provoditsya-rozsliduvannya-sbu

Російські ексвласники "Сенс Банку" намагалися обійти санкції РНБО, проводиться розслідування - СБУ

 • 146903 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Служба безпеки України проводить розслідування спроб російських ексвласників одного з українських банків обійти санкції РНБО, повідомили у понеділок у СБУ, пише УНН.

Як повідомили УНН джерела у правоохоронних органах, ідеться про "Сенс Банк".

Цитата

"Служба безпеки розслідує спроби російських олігархів, яким донедавна належав один із найбільших банків України, обійти економічні санкції РНБО та західних партнерів нашої держави", - ідеться у повідомленні СБУ.

Деталі

Як повідомляється, зокрема, спецслужба викрила топменеджерів фінустанови, яких росіяни залучали до організації схем зі зміни номінальних власників їхнього бізнесу.

"Обхід міжнародних та українських санкцій дозволив би олігархам виводити кошти з України і використовувати їх в рф, де функціонують підконтрольні їм страхові, телекомунікаційні й торгові компанії", - розповіли у СБУ.

"Цей бізнес активно співпрацює з російськими збройними формуваннями, які воюють в Україні: надають послуги зв’язку на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, здійснюють речове забезпечення армії рф", - сказано у повідомленні.

Слідчі СБУ проводять розслідування, щоб встановити всі обставини злочину.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Під час обшуків за адресами головного офісу банку та місць проживання топменеджменту, як вказали у СБУ, виявлено засоби комунікації та носії інформації з доказами незаконної діяльності його колишніх російських власників.

Нагадаємо

Раніше повідомлялося, що 20 липня правління Національного банку України ухвалило рішення про виведення з ринку системно важливого банку АТ "Сенс Банк".

Власником банку стала держава, договір купівлі-продажу акцій АТ "Сенс Банк" вже підписано.

Довідково

1 грудня 2022 року “Альфа-Банк Україна” змінив назву на Sense Bank.

За інформацією АТ "Сенс Банк", яку наводить НБУ, власниками прямої істотної участі в банку були ABH Ukraine Limited (Кіпр) та ABH Holdings S.A. (Люксембург), власниками опосередкованої істотної участі – громадянин росії та Ізраїлю Михайло Фрідман, громадянин росії та Латвії Пьотр Авен, громадянин росії Андрій Косогов. Зазначені фізичні особи були остаточними ключовими учасниками в структурі власності АТ "Сенс Банк", вказали у НБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Прощання з птахом: Twitter змінив логотип на Х

     • 566142 переглядiв