ukenru
rosiyska-propaganda-vidkhreschuyetsya-vid-vikoristannya-mobilnikh-krematoriyiv-v-ukrayini-tsentr-protidiyi-dezinformatsiyi

Російська пропаганда відхрещується від використання мобільних крематоріїв в Україні — Центр протидії дезінформації

 • 97143 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Після інтерв’ю Президента України Володимира Зеленського, російська пропаганда почала відхрещуватися від використання мобільних крематоріїв на території України. Про це УНН повідомляє з посиланням на Центр протидії дезінформації.

Деталі

Наголошується, що мобільні крематорії були зафіксовані на території України з початку березня. Допускалося, що їх використання для спалення тіл загиблих окупантів, щоб приховати реальну кількість жертв. Але після викриття звірств у Бучі, Ірпені та інших українських містах стало зрозуміло, що кремація тіл була не лише для "своїх".

13.04 керівництво ГУР МО України повідомило, що в Маріуполі зафіксовано щонайменше 13 мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців.

Також розвідка зафіксувала факти використання мобільних крематоріїв на території Чернігівської області та у м. Новоайдар Луганської області.

Додамо

Президент України Володимир Зеленський під час інтерв’ю іноземним журналістам повідомив, що російські окупаційні війська привезли з собою на територію України крематорії.

Українські Національні Новини

Суспільство