ukenru
rosiyanka-namagalasya-vivezti-z-ukrayini-nezadeklarovani-4-1-tis-dolariv

Росіянка намагалася вивезти з України незадекларовані 4,1 тис. доларів

 • 15340 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. У запорізькому аеропорту митники виявили у громадянки Російської Федерації незадекларовані 4 100 доларів – суму, що перевищує дозволену до переміщення без декларування. Про це повідомила прес-служба Запорізької митниці ДФС, передає УНН.

Так, вчора у запорізькому аеропорту, відлітаючи рейсом до Мінська, одна з пасажирок рейсу вирішила пройти митний контроль за спрощеним режимом, без заповнення митної декларації.

Обравши "зелений коридор", громадянка РФ засвідчила, що не перевозить обмежені до переміщення через митний кордон предмети або цінності.

"Натомість під час проведення митного контролю співробітники митниці виявили в її ручній поклажі іноземну валюту, яка знаходилась без ознак приховування. Сума, що перевищує дозволену до переміщення без декларування, склала 4100 доларів США", - йдеться в повідомленні.

У фіскальній службі вказали, що жінка порушила вимоги постанови НБУ "Про затвердження Положення про транскордонне переміщення валютних цінностей" та порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю.

"Валюта в установленій нормі для усного декларування (еквівалент 10000 ЄВРО) повернута громадянці. За даним фактом складено протокол за ст. 471 Митного кодексу України", - додали у ДФС.

Нагадаємо, українець намагався незаконно провезти з Польщі 35 тис. доларів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП