ukenru
rosiya-vidpravila-desantnikiv-do-bilorusi-na-navchannya-bilya-polskogo-kordonu

Росія відправила десантників до Білорусі на навчання біля польського кордону

 • 28123 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Росія відправила десантників до Білорусі, щоб продемонструвати підтримку свого союзника на тлі напруженості через наплив мігрантів на білоруському кордоні з Польщею. Про це пише УНН з посиланням на радіо LRT.

Деталі

Міністерство оборони Росії повідомило, що в рамках спільних військових навчань, російські десантники будуть десантуватися з важких транспортних літаків Іл-76 у прикордонній з Польщею Гродненській області Білорусі.

Білоруські військові заявили, що навчання за участю батальйону російських десантників мали на меті перевірити готовність сил швидкого реагування союзників у зв’язку з "посиленням бойових дій поблизу білоруського кордону".

В повідомленні зазначається, що в рамках навчань, до яких також залучатимуться засоби протиповітряної оборони Білорусі, бойові вертольоти та інші сили, військові відпрацьовуватимуть націлювання на ворожих розвідників та незаконних збройних формувань, а також інші завдання.

Доповнення

Раніше цього тижня Росія два дні поспіль відправляла свої ядерні стратегічні бомбардувальники для патрулювання над Білоруссю. Заступник посла Росії в ООН Дмитро Полянський заявив журналістам, що авіарейси стали відповіддю на масове нагромадження на польсько-білоруському кордоні.

Росія рішуче підтримала Білорусь на тлі напруженого протистояння цього тижня, оскільки тисячі мігрантів і біженців, більшість з яких з Близького Сходу, зібралися на білоруському боці кордону з Польщею в надії перетнути його на шляху в Західну Європу.

Європейський Союз звинуватив самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у заохоченні нелегального перетину кордону у відповідь на санкції ЄС проти його уряду за придушення протестів у 2020 році.

Білорусь заперечує ці звинувачення, але заявила, що більше не буде перешкоджати біженцям і мігрантам в’їхати до ЄС.

Міністерство оборони Білорусі у четвер звинуватило Польщу у "безпрецедентному" нарощуванні військ на кордоні.

Росія та Білорусь мають союзну угоду, яка передбачає тісні політичні та військові зв’язки. Лукашенко наголосив на необхідності посилення військового співробітництва перед обличчям "агресивних дій союзників по НАТО".

Українські Національні Новини

Новини Світу