ukenru
rosiya-splanuvala-provokatsiyu-schodo-ukrayini-v-azovskomu-mori-poltorak

Росія спланувала провокацію щодо України в Азовському морі - Полторак

 • 13078 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Під час другої спроби проходу Керченської протоки Росія заплановано здійснила провокаційний напад на українські морські судна. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в ефірі телеканалу ZIK, передає УНН.

“Перехід перший і другий не відрізнявся ніяк. По організації, по підготовці, по порядку проходу, по плануванню. Він був здійснений планово. Особовий склад до виходу був готовий. За дії наших партнерів ми не відповідаємо. І я ту інформацію не хотів би перекручувати щодо спостереження. За нами ніхто не спостерігає, ми виконуємо задачу самостійно. Те, що стосується провокації: Росія подивилася перший раз, подивилася, що в наших планах є повторні проходження через Керченську протоку, є бажання посилити наше угрупування в Азовському морі. Тому вони і використали другу спробу для того, щоб здійснити провокацію”, - зазначив Полторак.

Він зазначив, що Україна й надалі планує курсувати Азовським морем через Керченську протоку з дотриманням всіх міжнародних норм і прав.

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі. Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон були взяті 24 особи - військові моряки та співробітники СБУ.

Українські Національні Новини

Політика