rosiya-prosit-vidachu-zhitelya-azerbaydzhanu-yakiy-ponad-10-rokiv-tomu-perebuvav-u-rosiyskomu-ditbudinku

росія просить видачу жителя Азербайджану, який понад 10 років тому перебував у російському дитбудинку

 • 18990 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. В Азербайджані, співробітники силових відомств, на запит росії затримали 20-річного Хаяла Васильєва. Незважаючи на те, що понад десять років тому молоду людину вивезли з російського дитячого будинку родичі, тепер влада країни-агресора вимагає, щоб хлопця, який нині живе в місті Сумгаїт, було екстрадовано для проходження термінової військової служби. Про це повідомляє УНН з посиланням на російські ЗМІ.

Цитата

«В Азербайджані біля власного будинку у місті Сумгаїт силовики на запит росії затримали 20-річного Хаяла Васильєва. Понад десять років тому родичі юнака вивезли його з російського дитячого будинку: зараз Васильєва хочуть відправити на військову службу», - повідомляє Telegram-канал "Сота".

Також повідомляється, що сьогодні суд до Баку розгляне питання про екстрадицію громадянина Росії Хаяла Васильєва, якого затримали напередодні. Про це телеграм-каналу повідомили друзі правозахисника Грегорі Вінтера, який займався передачею дитини родичам. Нині Вінтер перебуває під слідством у справі про «фейки про армію», але підтвердив редакції «Сота», що російська влада просить видачу Васильєва для проходження ним термінової військової служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна домовилася про повернення з Росії депортованого з Маріуполя 17-річного підлітка – Лубинець

Передісторія

У листопаді 2006 року в черепівці, вологодській області, Грегорі Вінтер поселив у себе Васильєва та його батька.

«Раніше вони жили в квартирі, перетвореній, за словами правозахисника, на кубло. Пізніше батько хлопчика опинився в місцях позбавлення волі, оскільки мати дитини вже відмовилася від нього, Вінтер передав Васильєва в соціальний притулок для дітей», - розповідає «Сота».

Вінтер знайшов бабусю і дідуся молодика в Азербайджані, але після початку оформлення документів на опікунство органи опіки перевели Васильєва до дитячого будинку далеко від черепівця. Як пише видання, там хлопця таємно утримували впродовж тривалого часу, і лише згодом Вінтер зміг дізнатися про місцезнаходження хлопчика через судові розгляди. У 2013 році завершилися бюрократичні розгляди, зокрема зазначається, що родичі Васильєва продали квартиру, щоб спочатку відвідати хлопчика, а потім вивезти його до Азербайджану.

Однак за наступні десять років Хаялу Васильєву не вдалося отримати азербайджанське громадянство.

Нагадаємо

Співробітники силових служб Росії здійснили рейд до ресторану “Форт” у Воронежі, під час якого вручили повістки у військкомат десяткам гостей закладу. Згідно з інформацією россЗМІ, повістки до військкомату отримали приблизно 50 азербайджанців, які перебували у закладі на святкуванні дня народження.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЦАХАЛ стверджує, що знайшов тунельні шахти в лікарні Аль-Шифа

     • 18998 переглядiв

    Генсек НАТО Столтенберг закликав збільшити допомогу ЗСУ

     • 14181 переглядiв

    На Хмельниччині вибухи, працювала ППО

     • 20897 переглядiв