ukenru
rosiya-prodovzhuye-blokuvati-prisutnist-oon-na-okupovanikh-teritoriyakh

росія продовжує блокувати присутність ООН на окупованих територіях

 • 943954 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Місія ООН кожного тижня відправляє запити до російської влади на дозвіл перетнути лінію зіткнення для надання допомоги цивільному населенню на тимчасово окупованих територіях, але російська сторона продовжує блокувати її присутність. Про це, відповідаючи на запитання журналіста УНН, повідомила координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун.

Цитата

«Кожного тижня ми відправляємо запити до двох сторін. Україна завжди надає дозвіл, проте росія каже "ні". Мене завжди турбують дві речі: це підготовка до зими та перетин лінії фронту. Але ми не можемо нести за це відповідальність. На жаль, але поки результатів у цій справі нема», — зазначила Деніз Браун.

Деталі

Водночас, координаторка відзначила успіх у справі щодо відправлення місії ООН на Запорізьку атомну електростанцію, про яку тривалий час просила Україна.

Нагадаємо

12 жовтня 2022 року абсолютна більшість країн ООН проголосувала за проект резолюції, яка засуджує спробу росії анексувати чотири українські окуповані регіони. Так, за резолюцію проголосувало 143 країни, проти - 5, 35 країн утримались від голосування.

Серед тих, хто був проти резолюції – КНДР, білорусь, Нікарагуа, Сирія та росія.

Українські Національні Новини

Політика