ukenru
rosiya-povinna-dotrimuvatis-dogovoru-schodo-vikoristannya-kerchenskoyi-protoki-posol-gretsiyi

Росія повинна дотримуватись договору щодо використання Керченської протоки – посол Греції

 • 14607 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Росія повинна дотримуватись умов договору між Україною та Російською Федереацією від 2003 року про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки. Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив надзвичайний та повноважний посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас, передає УНН.

"Наша країна хотіла б, щоб ситуація в Азовському морі й Керченській протоці відповідала статтям, прописаним у договорі 2003 року. Ми вважаємо, що Росія повинна дотримуватися умов договору 2003 року". – сказав Пукамісасс.

Водночас він наголосив, що цей договір є окремим у відношенні до Конвенції ООН з морського права.

"Але цей документ є спеціальною (окремою) угодою по відношенню до Конвенції ООН з морського права, яка регулює загалом морське право", - зазначив посол.

Як повідомляв УНН, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

Українські Національні Новини

Політика