rosiya-pidtverdila-vikoristannya-rabskoyi-pratsi-u-mordovskiy-koloniyi

Росія підтвердила використання рабської праці у мордовській колонії

 • 9031 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Федеральна служба виконання покарань підтвердила факт використання рабської праці в мордовській колонії ВК-14, в якій була ув'язнена учасниця гурту Pussy Riot Надія Толоконнікова. Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC

Зазначається, що в результаті раптової перевірки відсторонено начальника колонії Юрія Купріянова. Колишній в'язень цієї колонії Надія Толоконнікова назвала це "вибухом неземного блаженства".

"Відсторонення Купріянова і можлива карна справа проти нього за злодійство, незаконне збагачення і тортури – це торжество правосуддя, правди і здорового глузду. Виявляється, чинити опір не марно, і акт спротиву може дати плоди й через п'ять років", - зазначила учасниця гурту Pussy Riot, яку ув'язнили на 2 роки за "панк-молебень" у храмі Христа Спасителя.

Заступник деректора Служби Валерій Максименко зазначив, що Надія Толоконнікова була права, і усі факти, які вона наводила після звільнення, підтвердились – ув'язнених жінок змушували шити понаднормово.

"Людей змушували працювати з 7 ранку до 1 ночі кожного дня. Обшивалися "ліві" замовлення, зрозуміло які, від комерсантів, що йшли потім на продаж", - розповів Максименко.

За його словами, буде покарано усю вертикаль виконання покарань в республіці.

Нагадаємо, Надія Толоконнікова, Марія Альохіна та Катерина Самуцевіч були засуджені за "панк-молебень", проведений в лютому 2012 року в храмі Христа Спасителя в Москві. У серпні Толоконнікова і Альохіна були засуджені до двох років колонії, а Самуцевіч до такого ж терміну, але умовно.

Згодом прокуратура Росії виявила численні порушення у колонії, де перебувала учасниця Pussy Riot Марія Альохіна. 

17 липня Європейський суд з прав людини виніс рішення, згідно з яким Росія має виплатити компенсації трьом учасницям Pussy Riot у справі про акцію в Храмі Христа Спасителя в 2012 році. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Адвокату екс-перекладача Гройсмана спалили автівку

     • 11134 переглядiв

    Через вибух газу у Мар'їнці загинула жінка

     • 9871 переглядiв

    У Кабулі здійснена збройна атака на урядову будівлю

     • 8491 переглядiв

    На жінку у поїзді впала верхня полиця з пасажиром

     • 62762 переглядiв

    Вчені знайшли ящірку, яка вміє дихати під водою

     • 12253 переглядiв