ukenru
rosiya-ozbroyuyetsya-za-rakhunok-pivnichnogo-potoku-2-premyer-polschi

Росія озброюється за рахунок "Північного потоку-2" – прем'єр Польщі

 • 15459 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що фінансуванням енергетичних проектів Кремля Євросоюз оплачує озброєння російської армії. Про це повідомляє Financial Times, інформує УНН.

"Багато хто відкрито говорить, що завдяки "Північному потоку - 2" Росія закуповує нове озброєння за європейські гроші. Так що мене дуже розчаровує така підтримка з боку лідерів ЄС", - сказав політик.

Моравецький також розкритикував французького президента Еммануеля Макрона, який заявив, що блок НАТО переживає "смерть мозку", підкресливши, що у нього немає впевненості в прихильності всіх членів Альянсу ст. 5 статуту НАТО щодо принципів колективної оборони.

"Мені здається, що сумніви президента Макрона можуть змусити інших членів блоку засумніватися у можливості дотримання Францією принципів колективної безпеки. Ми сподіваємося, що Франція зможе виконувати свої зобов'язання", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося раніше, держсекретар США Майк Помпео заявив, що енергетична співпраця ЄС з Москвою веде до залежності Брюсселя від РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу