ukenru
rosiya-ogolosila-persona-non-grata-dvokh-spivrobitnikiv-posolstva-chekhiyi

Росія оголосила "persona non grata" двох співробітників посольства Чехії

 • 14346 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Росія прийняла рішення оголосити "persona non grata" двох співробітників посольства Чехії у Москві у відповідь на рішення Праги вислати двох російських дипломатів. Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ РФ, передає УНН.

"15 червня у МЗС Росії було викликано посла Чеської Республіки в Російській Федерації В.Півонька, якому повідомлено про заходи у відповідь російської сторони в зв'язку з недружніми діями Праги і оголошенням 5 червня ц.р. двох співробітників Посольства Росії в Чехії "persona non grata" на підставі абсурдних і бездоказових звинувачень. Керуючись принципом взаємності, а також статтею 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року "persona non grata" оголошені два співробітника Посольства Чехії в Москві", - йдеться в заяві.

Як повідомили в МЗС, дипломатам було наказано разом з членами сімей покинути територію Російської Федерації до кінця дня 17 червня.

Нагадаємо, раніше Чеська Республіка вислала двох російських дипломатів у зв'язку з випадком передбачуваного замаху на чеських політиків за допомогою рицину (білкового токсину рослинного походження).

Як повідомляв УНН, навесні поточного року чеський журнал Respekt повідомив про особу з дипломатичним паспортом, яка планувала використовувати смертельну отруту, рицин, для замаху на життя мера Праги і глав двох районів міста.

Провівши власне розслідування, низка журналістів прийшла до висновку, що цією людиною є Андрій Вікторович Кончаков, директор Російського центру науки і культури в Празі. Сам центр стверджує, що 34-річний Кончаков народився в Москві і закінчив Національний університет ядерних досліджень, спеціалізується на міжнародних відносинах.

Українські Національні Новини

Новини Світу