rosiya-namagayetsya-protidiyati-kontrnastupu-zsu-za-dopomogoyu-dezinformatsiyi-isw

росія намагається протидіяти контрнаступу ЗСУ за допомогою дезінформації – ISW

 • 144287 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. В росії просувають брехливі наративи для переконання населення в тому, що контрнаступ ЗСУ на півдні України нібито зазнає невдачі. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), пише УНН.

Деталі

Зокрема, міністр оборони росії сергій шойгу 2 вересня заявив, що президент України Володимир Зеленський спланував операцію у Херсонській області виключно для того, щоб створити у "західних кураторів" ілюзію, що українські сили можуть вести ефективний контрнаступ.

Також самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко 1 вересня заявив, що між Зеленським та військовими назріває сварка, і тому "військовий конфлікт" (війна – ред.) припиниться.

На думку американських аналітиків, російські пропагандисти посилили ці наративи 1-2 вересня, оскільки Україна в інформаційному просторі дотримується "режиму тиші" щодо успіху та темпів контрнаступу ЗСУ.

Цитата

"Російські джерела продовжуватимуть поширювати брехливі наративи, щоб використовувати мовчання українських військових. Як раніше зазначав ISW, складні контрнаступи не можуть бути проведені миттєво або за кілька днів, а російська інтерпретація швидкого українського провалу через відсутність постійних територіальних досягнень є навмисним затемненням реальності", – констатували в ISW.

Додамо

CNN повідомляло, що адміністрація президента США Джо Байдена допомагала українським військовим готуватися до контрнаступу, виконуючи конкретні запити на постачання зброї.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб ЗСУ: знищено вже приблизно 49 050 окупантів

     • 122543 переглядiв

    У Вознесенську пролунав вибух

     • 592021 переглядiв

    Армія рф вбила в Україні 380 дітей – Офіс Генпрокурора

     • 101219 переглядiв

    Обстріл Харкова: окупанти вдарили із комплексу ЗРК С-300

     • 223093 переглядiв

    Російські окупанти обстріляли Слов'янськ

     • 146661 переглядiв