ukenru
rosiya-mozhe-buti-vivedena-do-klubu-porushnikiv-o-zerkal

Росія може бути виведена до "клубу порушників" - О.Зеркаль

 • 8012 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. У випадку, якщо рішення міжнародного суду ООН буде прийнято не на користь України і Росія в чергове відмовиться виконувати свої зобов’язання, тоді це фактично виведе РФ в клуб країн, які порушують міжнародне право та не виконують рішень суду. Про це голова делегації України в міжнародному суді ООН, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль повідомила під час брифінгу після завершення першого дня судових слухань, передає УНН.

"Для України це буде перше юридичне закріплення обов’язків Російської Федерації дотримуватись як конвенцій так і рішення суду. І крім того це фактично виведе Росію в інший клуб країн, які не виконують ні міжнародне право, ні рішення суду. А це вже інша площина відносин", - сказала вона.

Як повідомляв УНН, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль під час слухання справи в суді в Гаазі заявила, що Україна виступила з позовом проти Російської Федерації через те, що внаслідок її дій постраждали вже тисячі українців і мільйони можуть постраждати, оскільки Росія проводить свою зовнішню політику, нівелюючи права людини.

Нагадаємо, 6 березня Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав попередні слухання щодо позову України до РФ, поданого МЗС України 16 січня 2017 року.

Так, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду ООН з метою притягнення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації протягом її незаконної агресії проти України. Позов подано в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також нагадаємо, у МЗС Росії заявили, що РФ має намір використовувати доступні засоби правового захисту у зв’язку з позовом України до Міжнародного суду ООН.

Українські Національні Новини

Політика