rosh-ga-shana-cherkaska-ova-provela-spetskomisiyu-schodo-vidvidin-palomnikami-umani

Рош га-Шана: Черкаська ОВА провела спецкомісію щодо відвідин паломниками Умані

 • 254644 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Черкаська ОВА за участі заступника посла Ізраїлю в Україні пані Лірон Фінкельштейн провела засідання спецкомісії щодо відвідування паломниками Умані під час святкування Рош га-Шана наступного місяця. Про це повідомляє УНН, посилаючись на сторінку голови Черкаської області Ігоря Табуреця у Telegram.

Цитата

"За місяць – Рош га-Шана. Ми рекомендуємо паломникам максимально утриматися від відвідин Умані, враховуючи війну, регулярні масовані обстріли нашої країни та можливі провокації з боку росії. Водночас розуміємо, що частина вірян, як і торік, усе ж наважаться приїхати", - розповів Табурець.

Деталі

Він зазначив, що ОВА спільно з міською владою, сектором безпеки й оборони, усіма профільними службами працюють превентивно. Зокрема, на засіданні спецкомісії сторони скоординували роботу щодо безпекових заходів, які будуть посиленими, які торік. Також влада пропрацьовує інші напрями, маючи досвід попередніх святкувань.

"Ідеться про надання медичної допомоги, функціонування закладів громадського харчування, роботу комунальників, протиепідемічні заходи та інше. Ключовий пріоритет незмінний – безпека місцевих жителів і приїжджих", - підсумував голова ОВА.

Довідка

Рош ха-Шана - свято початку нового року для усіх, хто сповідує юдаїзм. Відзначають 1 та 2-го тішрею, що зазвичай припадає на кінець вересня - початок жовтня. За традицією цей день не може припадати на неділю, середу чи п'ятницю.

Нагадаємо

У 2022 році у період святкування Рош га-Шана в Умані були посилені заходи безпеки.

Минулого року СБУ повідомила, що провела навчання задля посилення безпекових заходів напередодні свята Рош-ха-Шана.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі