ukenru
rodichiv-deyakikh-moryakiv-pustili-do-zali-sudu-v-moskvi-pobachitisya

Родичів деяких моряків пустили до зали суду в Москві побачитися

 • 12807 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Родичів кількох військовополонених моряків пустили до зали судового засідання у Москві, де їм російські слідчі клопочуть продовжити арешт, побачитися. Про це повідомив один з команди адвокатів Олег Єлісєєв, передає УНН.

"Родичів військовополонених моряків пустили у зал судового засідання побачитися", - повідомив Єлісєєв у Facebook, говорячи про моряків Мокряка, Оприска, Семидоцького, Цибізова, Терещенка, Головаша, Попова, Шевченка.

Початок судових засідань було о 9:30. Перші три четвірки моряків доставили до суду під посиленим конвоєм, повідомив адвокат Микола Полозов.

"Що стосується першої четвірки (Гриценко, Власюк, Драч, Зінченко) захистом заявлено низку клопотань: випустити моряків з клітки і посадити поруч з адвокатами - відхилено; допустити у зал родичів - задоволено. Зміна підсудності на військовий суд відповідно до Женевської конвенції - суддя Канєва вже годину у нарадчій кімнаті", - зазначив Полозов у Facebook.

Таким чином, суд дозволив допустити до зали родичів ще в судовому засіданні щодо Гриценка, Власюка, Драча, Зінченка.

"Що стосується групи моряків (Мокряка, Оприска, Семидоцького, Цибізова) захистом заявлено низку клопотань: випустити моряків з клітки і посадити поруч з адвокатами - відхилено; зміна підсудності на військовий суд відповідно до Женевської конвенції - суддя Галімова після тривалого перебування у нарадчій кімнаті відмовила у клопотанні захисників", - зазначив інший адвокат Єлісєєв.

З його слів, що стосується ще однієї групи моряків (Терещенко, Головаш, Попов, Шевченко), захистом також заявлено низку клопотань: випустити моряків з клітки і посадити поруч з адвокатами - відхилено; зміна підсудності на військовий суд відповідно до Женевської конвенції - суддя Рябцев після тривалого перебування у нарадчій кімнаті відмовив у клопотанні захисників; надати підзахисним час для ознайомлення - клопотання задоволено, було надано 30 хвилин часу.

Нагадаємо, 15 січня Лефортовський районний суд Москви розглядає клопотання слідства СУ ФСБ Росії про продовження запобіжного заходу щодо військовополонених українських моряків.

Українські Національні Новини

Політика