ukenru
rodichi-vidvidali-saakashvili-u-viyskovomu-shpitali

Саакашвілі у військовому шпиталі відвідали його родичі

 • 13290 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі, який перебуває на реабілітації після голодування у військовому шпиталі в Горі, відвідали син Едуард та мати Гіулі Аласанія. Про це повідомляє УНН із посиланням на Грузія онлайн.

Деталі

Як зазначають, Едуард майже не розмовляв зі своїм батьком про політику.

"Є невелика слабкість, але він психологічно у формі і хоче бути на процесі (у справі про розгін опозиційного мітингу 7 листопада 2007 року). Я дуже сподіваюся, що він зможе це зробити. Ми мало говорили про політику, це була приємна зустріч, і я з надією дивлюся на найближче майбутнє", — сказав Едуард Саакашвілі.

Нагадаємо

Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем.

Група лікарів за ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув’язненого Саакашвілі та оглянула умови тюремної лікарні.

У висновку зазначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, спричинені енцефалопатією Верніке — серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому. Медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого до багатопрофільної високотехнологічної лікарні для проведення досліджень головного мозку.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування.

Експрезидент покинув Грузію 2013 року, після чого в країні проти нього порушили чотири кримінальні справи. Його заочно засудили до трьох і шести років ув'язнення. 

Українські Національні Новини

Новини Світу