ukenru
rnbo-planuye-zakinchiti-vidpratsyuvannya-strategiyi-energetichnoyi-bezpeki-ukrayini-do-14-bereznya-danilov

РНБО планує закінчити відпрацювання стратегії енергетичної безпеки України до 14 березня – Данілов

 • 12307 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Рада національної безпеки і оборони України планує до 14 березня закінчити відпрацювання стратегії енергетичної безпеки країни. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, під час форуму “Україна 30”, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"14 вересня минулого року Володимир Зеленський підписав стратегію Національної безпеки, де окремо є пункт - стратегія енергетичної безпеки країни, і на сьогодні наше відомство відпрацьовує цю стратегію, і найближчим часом до 14 березня вона має бути вже закінчена", - розповів Данілов.

Деталі

За його словами, відбудеться публічна презентація для українського суспільства.

"Я можу сказати, що одним з головних чинників, на якому ми наполягаємо, і на якому ми рухаємося, і не всі про це знають – це об'єднання з Європейською енергетичною системою для того, щоб ми могли не залежити від країни агресора, не залежити від тих речей, які на сьогодні на превеликий жаль ще лишаються в нашому житті. Це буде окрема система, яка буде нам балансувати спільно з Євросоюзом й у такий спосіб ми унебезпечимо себе від тих негараздів, які ми могли б очікувати у разі, якби ми залишалися спільно з країною агресора", - сказав Данілов.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 вересня 2020 року "Про Стратегію національної безпеки України". Відповідний указ №392/2020 Глава держави підписав 14 вересня 2020 року.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в найближчі роки Україна готується вступити до Європейської енергетичної мережі та виконати “Європейську зелену угоду”.

Українські Національні Новини

Політика