ukenru
riven-bezrobittya-v-ukrayini-na-kinets-2022-roku-stanovitime-30-minekonomiki

Рівень безробіття в Україні на кінець 2022 року становитиме 30% - Мінекономіки

 • 253770 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. За оцінками Мінекономіки на кінець року рівень безробіття в Україні становитиме 30%. Про це заявила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час діалогу з віце-канцлером Німеччини, Федеральним міністром економіки та захисту клімату Робертом Хабеком у рамках 5-го німецько-українського економічного форуму, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

«Для нас нормальне функціонування економіки - не менш важливе, ніж перемоги на військовому фронті», - зазначила Свириденко.

Деталі

При цьому, як акцентувала Міністр економіки, Україна не припиняє рухатись шляхом реформ.

«Президент Зеленський постійно наголошує в своїх зверненнях, що ми не можемо зупинятися. І це головний пріоритет – не зупинятися. Українська економіка не зупинилася і не зупинилися реформи», - сказала Свириденко.

За її словами, зокрема, відновлено аукціони з продажу держмайна.Окрім того, нещодавно Уряд передав в управління Фонду держмайна більше 800 підприємств.

"Як зазначила Юлія Свириденко, приватизація дозволить підприємствам отримати ефективного власника та інвестиції. Окрім того, будуть створені робочі місця, що особливо актуально з огляду на прогнозований на кінець року рівень безробіття у 30%", - йдеться в повідомленні.

Вона зазначила, що мікрогрантові програми підтримки малого та середнього бізнесу єРобота також одночасно вирішують питання як відновлення економіки, так і створення робочих місць.Зокрема, програма «Власна справа» дозволяє охочим розпочати власний бізнес і працевлаштувати принаймні 2 особи.

Як зазначила Юлія Свириденко, ця програма є найбільш популярною серед усіх мікрогрантових програм підтримки бізнесу, запроваджених урядом: на сьогодні подали заявки на участь у «Власній справі» понад 10 тисяч громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробіття не скоротиться до довоєнних показників ще не один рік - НБУ

Українські Національні Новини

Політика